Rangsor – A Legjobb Hajolajok

Mit kell tudni az olajos kezelésről?

Az olajos kezelés nagy népszerűségnek örvend. Hatékonyan helyettesíti a hagyományos haj kondicionálókat és maszkokat. A haj olajozása kizárólag természetes olajokon alapul. Tökéletes nők, férfiak és még gyerekek számára. A hatások elképesztőek, a költségek nagyon kicsik és többféle módon is végrehajthatók.

Ismerje meg az olajos kezelést. Lássa be, hogy a kedvenc hajkondicionáló nem helyettesíthetetlen. Az olajoknak mélyebb és sokoldalúbb hatása van. A piacon kapható termékek általában tele vannak szilikonokkal. Ez azt jelenti, hogy csak felszínes eredménye van a hajon. Az olajos kezelés táplálást és belső regenerálást biztosít.

MILYEN A HAJOLAJ HATÁSA?

A hajolaj tulajdonságai változóak. A választástól függ. A természetes olajok közül vannak kifejezetten regeneráló olajok, amelyek egy problémára összpontosítanak, mint pl. a korpa vagy pikkelysömör. Mindegyikük hidratál, erősíti a természetes védőréteget és táplál. Meggyorsítják a haj növekedését, megakadályozzák a haj hullását, sötétítenek vagy megakadályozzák a hajvégek töredezését.

Tudta-e, hogy…?

A természetes hajolajok sok értékes összetevőt tartalmaznak. Ezek a zsírok, amelyek természetes lipid gátat hoznak létre a hajon, tápláló vitaminok és ásványi anyagok, antioxidánsok, fitoszterolok és még sok más.

Hajolajok típusai:

 • hidegen és melegen préselt,
 • finomított és finomítatlan,
 • természetes vagy organikus (minősítéssel),
 • száradó, félig száradó vagy nem száradó,
 • alacsony, közepes vagy magas porozitású hajra.

A legjobb hatásokat a hidegen préselt és finomítatlan olajok nyújtják. Ezeket általában a kozmetikumokban használják. A magas hőmérséklet és a tisztító eljárás miatt az értékes anyagok eltűnnek.

HOGYAN KELL ELVÉGEZNI AZ OLAJOS KEZELÉST?

A haj olajozása olyan kezelés, mely a haj állapotára összpontosul és annak javítására a természetes olajok segítségével. Az olajok belül és kívül fejtik ki a hatást. Szabályozzák a faggyú termelést a fejbőrön és ezzel sok szinten erősítik a hajat, illetve jobban működnek.

Hogyan kell elvégezni a haj olajozását?

A haj olajozásakor a rendszeresség a legfontosabb. Egy használattal nem lehet állandó változásra számítani. Legfontosabb tehát, hogy a hajolajat rendszeresen kell használni, és leginkább hajmosás előtt, de nem csak akkor.

Két alapvető olajozási módszert különböztetünk meg:

 1. Száraz olajos kezelés
  Közvetlenül a száraz hajra tesszük az olajt. Általában hajmosás előtt. Ha könnyű olajt használ, akkor akár napközben is alkalmazható.
 2. Vizes olajos kezelés
  Ebben az esetben vizes hajon használjuk. Leginkább hajmosás után és hajszárítás előtt használjuk. A hajszálak nedvesek is lehetnek, amikor felvisszük az olajt.
 3. Olajos kezelés edényben
  Egy széles tálban összekeverjük a vizet és egy kis mennyiségű olajt. Bemártjuk a hajunkat az előkészített keverékbe. Ezúton az olaj egyenletesen eloszlik a hajon.

Természetesen az olajos kezelésre szolgáló módszerek kombinálhatók. A száraz olajozás vizes olajozással kombinálható az éjszaka során. Reggel a hajat meg kell mosni. Továbbá az olaj egy órával a hajmosást megelőzően vagy követően lehet használni. Stilizálás előtt is hasznos lehet, vagy amikor a megmosott hajat összefogjuk és egy nappal korábban beolajozzuk. A hajolajok valójában univerzálisak és nincsen útmutató, hogy hogyan kellene használni őket. Az egész haj hosszán működik, a fejbőrön és a hajvégeken is.

Egy dolgot meg kell jegyezni. A víz és a magas hőmérséklet megkönnyíti az olaj penetrációját a belső hajszerkezetekbe. Ez azért történik, mert a hajkutikula kinyílik, és jobb felszívódást biztosít. Ha fontos a mély regeneráció, válasszon egynapos olajkezelést, nedves hajolaj kezelést és védje a haját egy meleg törülközővel.

Lastly, néhány hasznos információ az olajos kezeléséről!

 • A hajolajokat nem kell semmi különössel kimosni. Csak a szokásos rutint kell folytatni.
 • Az olajos kezelések csak néhány percet vesznek igénybe. A készségtől függ.
 • Több ezer haj olaj közül választhat. Akár neves márkák termékeit is.
 • Az olajos kezelés nem zsírosítja a fejbőrt. Épp ellenkezőleg – csökkentheti.
 • Teljesen biztonságos kezelés. Nem számít a módszer, az olaj, a mennyiség és a felvitel időtartama.
 • A hajoljok bárhol megvásárolhatóak. Drogériákban vagy gyógyszertárakban.